Merck 117046 Mquant™ Kızartma Yağlarında Serbest Yağ Asitleri Tayin Kağıdı 100 Test
1.926,08 TL
*200,57 TL den başlayan taksitlerle!
Merck 117046 Mquant™ Kızartma Yağlarında Serbest Yağ Asitleri Tayin Kağıdı 100 Test
Kızartma Yağı Ölçüm Kağıdı MERCK MQuant™ 117046 Free Fatty Acids
Kızartma Yağlarında Serbest Yağ Asitleri Tayin Şeridi
Metod: Test Çubukları ile, Kolorimetrik; 0.5 - 1 - 2 - 3 mg/g KOH MQuant™
Kızartma işlemi, katı ve sıvı yağların zamanla parçalanmasına neden olur. Bu parçalanmanın en önemli ürünü serbest yağ asitleridir.
Bu asitler kabul edilebilir değerleri aştığında kızarmış gıdanın kalitesini etkilemekte ve dolayısıyla da ürün ve işletme kalitesine etki etmektedir. Bu sebeple yağınızı değiştirmek için doğru zamanın belirlenmesi büyük önem arzetmektedir.
Yeni MQuant™ Serbest Yağ Asitleri görsel test şeritleri ile kolaylıkla kızartma yağlarınızın kalitesini izleyebilirsiniz. Bu kolay ve ekonomik metot için özel bir eğitime, uygulamaya, laboratuvar cihazına veya numune hazırlamaya gerek duyulmamaktadır.
Basitçe test şeridini katı veya sıvı yağ numunenize (20 - 100 °C) daldırın ve sonucu okuyun. Değerlendirme skalası tipik eşik değerleri göstermekte olup kolaylıkla karar vermenize olanak sağlamaktadır.
Genel Özellikler
Kullanımı kolay
Numune hazırlama veya herhangi bir laboratuvar ekipmanı gerektirmez
Hızlı sonuç; test şeridini sadece 2 saniye boyunca numuneye (20 - 100 °C) daldırın ve çıkartın, 30 saniyelik reaksiyon süresinin ardından değerlendirme skalasından konsantrasyonu tayin edin
Özel reaktif kağıdı ile ISO 660'a göre izlenebilir, tekrarlanabilir ve güvenilir sonuçlar
12 Mayıs 2012 tarih ve 28290 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Kızartmada Kullanılmakta olan Katı ve sıvı Yağlar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği”nde belirtildiği üzere kızartma yağlarında serbest yağ asitleri (asit sayısı) devamlı izlenmeli ve kontrol edilmeli; ilgili yönetmeliğin Ek-1‘inde belirtildiği üzere konsantrasyonu ≤ 2,5 mg/g KOH olmalıdır.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!